Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Uzené kotlety zapečené se zelím
Uzené kotlety zapečené se zelím
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Uzené kotlety zapečené se zelím

4.8/5 Počet hodnocení: 6
Do 30 minut Snadné 2

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1734 kcal
Bílkoviny 215 g
Sacharidy 32 g
Tuky 80 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jednoduchá večeře na téma "maso s chlebem" dotažená do dokonalosti.

Suroviny

pokrájená nahrubo
zelí kysané 300 g
kotleta 2 ks
uzené
slanina 4 plátky
sušená, prorostlá
pepř
hrubě mletý

Postup

1

Na oleji poduste, až zesklovatí, 2 červené cibule pokrájené nahrubo. Propláchněte 300 g kysaného zelí, nechte okapat a pak ho urovnejte do pekáčku. Navrch položte 2 uzené kotlety, na ně dejte cibuli, 4 plátky prorostlé sušené slaniny a posypte hrubě mletým pepřem.

2

Zapékejte v troubě asi 20 minut; podávejte s chlebem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/8

Apetit magazín

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?

Pokud jste milovníci české klasiky a zároveň sladkého, jistě znáte větrník, špičku nebo třeba věneček se žloutkovým krémem. Možná vás napadlo, že vaše oblíbená cukrárna z dětství již neexistuje a že váš milovaný zákusek již nikdo...