Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Vepřová líčka s rebarborou
Vepřová líčka s rebarborou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Vepřová líčka s rebarborou

2.6/5 Počet hodnocení: 5
Více než hodinu Snadné Pro 6–8 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 9051 kcal
Bílkoviny 445 g
Sacharidy 652 g
Tuky 502 g
Vláknina 33 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Kombinace vepřového masa a rebarbory zní možná netradičně, ale chutná absolutně skvěle. Po těchto líčkách budete doslova vylizovat talíř.

Náš tip: Jak na rebarboru? 

 
Skryt pre seznam

Suroviny

líčka
sůl 1,5 ČL
pepř 1 ČL
nahrubo drcený
olivový olej 3 PL
nakrájená nadrobno
pokrájená – celkem asi 4 hrnky
třtinový cukr muscovado tmavý ¾ hrnku
kečup ¾ hrnku
vinný ocet červený ½ hrnku
bourbon ½ hrnku
sójová omáčka ¼ ČL
med ¼ ČL
worcesterská omáčka 2 PL
česnek sušený 2 ČL
chilli sušené 1 špetka
Na bramborovou kaši
varný typ C
sůl
máslo 250 g
nakrájené na kostky
mléko 500 ml
ohřáté

Postup

1

Troubu předehřejte na 160°C. Líčka osolte, opepřete a v hrnci vhodném do trouby opečte na oleji a vyjměte. Do hrnce vsypte cibuli a orestujte dosklovita, zaprašte paprikou a krátce opečte. Přidejte všechny ostatní ingredience a přiveďte k mírnému varu. Vraťte do hrnce líčka, přiklopte a dejte je do trouby na cca 2 hodiny. Na poslední půlhodinku můžete odklopit, aby omáčka zhoustla (případně ji před podáváním na plotně trochu svařte). 

2

Brambory oloupejte a uvařte v osolené vodě. Slijte, přidejte máslo a rozšťouchejte. Postupně přilévejte mléko a promíchejte na požadovanou konzistenci. Dosolte.

NĚCO NAVÍC
K líčkům můžete přidat kromě rebarbory i jahody – uberte hrnek rebarbory a přidejte dva hrnky jahod.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/5

Apetit magazín

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně
  • Tipy a triky

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně

Také vám voňavé uzené maso s hedvábnou bramborovou kaší připomíná dětství? Chuťovou slast však zažijete i v dalších variacích. Vývar z uzeného masa můžete použít pro zvýraznění chuti polévek. Kousky nakrájeného uzeného můžete péct ve šťávě...