Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Vepřové s hořčicí a rozmarýnem
vepřové s hořčičnou omáčkou
ZDROJ: Pexels.com
sdílet:

Vepřové s hořčicí a rozmarýnem

4.3/5 Počet hodnocení: 33
Více než hodinu 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1770 kcal
Bílkoviny 127 g
Sacharidy 51 g
Tuky 115 g
Vláknina 1 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Grilované libové vepřové, například kotlety, může být poněkud suché a tuhé. Použijte proto třeba krkovičku – díky tuku zůstane maso vláčné.

Suroviny

krkovice 4 plátky
o váze asi 200g
Na marinádu
hořčice 2 PL
nejlépe plnotučné
olivový olej 3 PL
česnek 2 stroužky
velké, na tenká kolečka
rozmarýn 2
pouze lístky
balzamikový ocet 1 PL
sůl
pepř

Postup

1

Smíchejte hořčici, olej, česnek, lístky rozmarýnu, ocet a trochu černého pepře. Vložte do velkého mikrotenového sáčku, přidejte maso a dobře promíchejte. Sáček neprodyšně uzavřete a maso nechte aspoň tři hodiny marinovat.

2

Zbavte vepřové zbytků marinády: všechnu ji seškrabejte do misky a nařeďte trochou vody. Rozpalte grilovací pánev a maso pečte deset minut. Jednou nebo dvakrát ho otočte a čas od času potřete marinádou.

3

Vyjměte z pánve a osolte. Pak nechte maso 10 minut volně zabalené v alobalu odpočívat.

Na grilu 
Krkovičku grilujte z každé strany asi tři minuty, aby zhnědla. Pak maso posuňte ke straně grilu a nechte deset až dvacet minut dopékat; mělo by být hotové, ale ne přepečené. Sem tam ho potřete marinádou nebo pokapejte vodou či pivem.

Související články

Komentáře

03.05.2008 20:08
Nejlepší na grilu a naložené přes noc.
05.09.2007 08:40
Recept se nachází v č.6/06, str.52

Apetit magazín

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně
  • Tipy a triky

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně

Také vám voňavé uzené maso s hedvábnou bramborovou kaší připomíná dětství? Chuťovou slast však zažijete i v dalších variacích. Vývar z uzeného masa můžete použít pro zvýraznění chuti polévek. Kousky nakrájeného uzeného můžete péct ve šťávě...