Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Vídeňské knedlíky
Vídeňské knedlíky
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Vídeňské knedlíky

4.1/5 Počet hodnocení: 11
Do hodiny Velmi snadné Na 12 knedlíků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4550 kcal
Bílkoviny 159 g
Sacharidy 537 g
Tuky 142 g
Vláknina 25 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vídeňské knedlíky milujeme v obou variantách – klasické vařené a novátorské pečené. Oboje jsou skvělé k omáčkám a pečínkám i zapečené se smetanou, šunkou a ementálem.

Suroviny

housky 10 ks
nakrájené na kostičky
nadrobno
petrželka 40 g
nakrájená nadrobno
mouka pšeničná hrubá 100 g
mléko 250 ml
sůl 2 ČL
+ na vaření
vejce 4 ks
mírně prošlehaná

Postup

1

Kostičky z housek mírně opečte nasucho na pánvi (ne dotvrda). Mezitím zpěňte máslo a nechte na něm zezlátnout cibuli, přisypte petrželku a vše přelijte přes zchladlé houstičky. Dobře promíchejte. Posypte 80 g hrubé mouky, přilijte 250 ml mléka prošlehaného se 2 lžičkami soli a vejci, promíchejte. Podle potřeby případně přidejte ještě cca 20 g hrubé mouky. Z hmoty utvořte 12 stejně velkých hrud, obalte je v hrubé mouce a rukama namočenýma do vlažné vody zakulaťte. Zvolna vařte v lehce osolené vroucí vodě zhruba 12 minut. Hotové knedlíky by měly jít snadno natrhnout vidličkou nebo ještě zatepla krájet nití.

NĚCO NAVÍC
Knedlíky lze i péct 25–30 minut v troubě při cca 200°C.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2022/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2022/10

Apetit magazín

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové
  • Jak na to

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové

Italové mají k vaření těstovin velmi odpovědný přístup. Správně uvařené těstoviny jsou totiž „al dente“ – tedy tak, aby byly na skus pevné. Pokud jsou měkké a nekladou při skousknutí žádná odpor, někde jste udělali chybu. Jestli chceste...
Doba plastová: Které potraviny obsahují nejvíce mikroplastů
  • Zdraví a výživa

Doba plastová: Které potraviny obsahují nejvíce mikroplastů

Mikroplasty jsou všechny plastové částečky nejrůznějších velikostí menší než pět milimetrů.  Vznikají rozkladem plastů a pronikají i do potravního řetězce. Podle nedávné studie bylo na přítomnosti mikroplastů pozitivně testováno 90 %...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč