Doporučujeme připravit alespoň dvojnásobné množství. Část (neuvařených) noků rozložte v jedné vrstvě na lehce pomoučněný tác a zamrazte. Pak sesypte do sáčku, dobře uzavřete; v mrazáku je lze uchovat zhruba půl roku.
Suroviny
Postup
Troubu předehřejte na 180 °C. Do pekáčku nasypte hrubou sůl ve vrstvě vysoké asi 3 cm a rozložte na ni omyté a osušené brambory. Pečte téměř 1 hodinu, až budou brambory uvnitř měkké. Vyjměte a nechte trochu zchladnout.
Brambory přepulte a lžící vyberte dužinu do mísy. Rozšťouchejte dohladka. Přidejte parmazán a mouku, osolte a opepřete, promíchejte. Přidejte žloutky a zpracujte, až se hmota začne spojovat. Na pomoučněné pracovní ploše hněťte asi 1 minutu na soudržné těsto.
Těsto rozdělte na 4 díly a vytvořte válečky dlouhé asi 30 cm. Rozkrájejte je na 5 cm dlouhé noky a rozložte je na pomoučněný plech či tác.
Noky vařte po částech ve vroucí osolené vodě asi 3 minuty, až vyplavou k hladině. Vybírejte je děrovanou sběračkou.