Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Základní bramborové gnocchi

Základní bramborové gnocchi

3.6/5 Počet hodnocení: 39
Více než hodinu Velmi snadné pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2105 kcal
Bílkoviny 82 g
Sacharidy 257 g
Tuky 74 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Doporučujeme připravit alespoň dvojnásobné množství. Část (neuvařených) noků rozložte v jedné vrstvě na lehce pomoučněný tác a zamrazte. Pak sesypte do sáčku, dobře uzavřete; v mrazáku je lze uchovat zhruba půl roku.

Suroviny

moučné, varný typ C
sůl 1 kg
hrubá, na pečení
strouhaný
prosátá + na vál
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý

Postup

1

Troubu předehřejte na 180 °C. Do pekáčku nasypte hrubou sůl ve vrstvě vysoké asi 3 cm a rozložte na ni omyté a osušené brambory. Pečte téměř 1 hodinu, až budou brambory uvnitř měkké. Vyjměte a nechte trochu zchladnout.

2

Brambory přepulte a lžící vyberte dužinu do mísy. Rozšťouchejte dohladka. Přidejte parmazán a mouku, osolte a opepřete, promíchejte. Přidejte žloutky a zpracujte, až se hmota začne spojovat. Na pomoučněné pracovní ploše hněťte asi 1 minutu na soudržné těsto.

3

Těsto rozdělte na 4 díly a vytvořte válečky dlouhé asi 30 cm. Rozkrájejte je na 5 cm dlouhé noky a rozložte je na pomoučněný plech či tác.

4

Noky vařte po částech ve vroucí osolené vodě asi 3 minuty, až vyplavou k hladině. Vybírejte je děrovanou sběračkou.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2013/3

Apetit magazín

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové
  • Jak na to

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové

Italové mají k vaření těstovin velmi odpovědný přístup. Správně uvařené těstoviny jsou totiž „al dente“ – tedy tak, aby byly na skus pevné. Pokud jsou měkké a nekladou při skousknutí žádná odpor, někde jste udělali chybu. Jestli chceste...
Doba plastová: Které potraviny obsahují nejvíce mikroplastů
  • Zdraví a výživa

Doba plastová: Které potraviny obsahují nejvíce mikroplastů

Mikroplasty jsou všechny plastové částečky nejrůznějších velikostí menší než pět milimetrů.  Vznikají rozkladem plastů a pronikají i do potravního řetězce. Podle nedávné studie bylo na přítomnosti mikroplastů pozitivně testováno 90 %...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč