Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Zapečené jahody se sněhovými pusinkami
Pusinkové jahody
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Zapečené jahody se sněhovými pusinkami

3.6/5 Počet hodnocení: 16
Více než hodinu Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1314 kcal
Bílkoviny 11 g
Sacharidy 211 g
Tuky 41 g
Vláknina 10 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Právě v takto jednoduchém receptu nejvíc vynikne skvělá chuť čerstvých jahod. Dospělí si pod sníh mohou přilít i trochu likéru.

Suroviny

jahody 500 g
odstopkované
škrob 2 ČL
Na pusinky
bílek 75 ml
cca ze 2 vajec
škrob 1 PL
vinný ocet bílý 1 ČL
k podávání

Postup

1

Troubu předehřejte na 150 ºC. Jahody přepulte, promíchejte s cukrem a škrobem a rozdělte do zapékacích misek.

2

Z bílků ušlehejte pevný sníh. Postupně zašlehejte cukr, až bude směs lesklá a tuhá. Potom zašlehejte škrob a ocet.

3

Rozdělte na jahody v miskách a pečte v troubě asi 40–45 minut. Podávejte s ušlehanou smetanou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/6

Apetit magazín

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?

Pokud jste milovníci české klasiky a zároveň sladkého, jistě znáte větrník, špičku nebo třeba věneček se žloutkovým krémem. Možná vás napadlo, že vaše oblíbená cukrárna z dětství již neexistuje a že váš milovaný zákusek již nikdo...