Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Zapečené pikantní těstoviny s tuňákem
ZDROJ: Apetit
sdílet:
5/5 Počet hodnocení: 6
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1951 kcal
Bílkoviny 157 g
Sacharidy 191 g
Tuky 58 g
Vláknina 18 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Osvědčená rychlá večeře nebo třeba prázdninový oběd ze surovin, které máte nejspíš povětšinou ve spíži.

Suroviny

olivový olej 1 PL
nakrájená na proužky
nakrájená na proužky
česnek 2 stroužky
drcené
chilli sušené 1 špetka
drcená sušená chilli paprička nebo chilli vločky
bez pecek
bez pecek
sůl
pepř
čerstvě mletý
těstoviny 250 g
celozrnné, krátké
tuňák (konzerva) 400 g
2 konzervy tuňáka ve vlastní šťávě, scezené
strouhanka 25 g
z čerstvého celozrnného pečiva
strouhaný
petrželka
hladkolistá, na posypání

Postup

1

V kastrolu rozehřejte olej, vsypte papriky a 5 minut je opékejte. Přidejte česnek, sušené drcené chilli a krátce osmahněte. Vmíchejte rajčata, olivy, špetku cukru a vařte na mírném ohni asi 10 minut. Dochuťte solí a pepřem.

2

Mezitím uvařte podle návodu na obalu těstoviny ve vroucí osolené vodě a rozpalte gril v troubě. Těstoviny slijte a spolu s tuňákem je vmíchejte do rajčatové omáčky. Směs přesuňte do zapékací mísy a povrch posypte strouhankou promíchanou s parmazánem.

3

Vložte pod gril a zapékejte 3–4 minuty, až se utvoří zlatavá krustička. Podávejte posypané čerstvou petrželkou, můžete doplnit i listovým salátem.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/7

Apetit magazín

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně
  • Tipy a triky

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně

Také vám voňavé uzené maso s hedvábnou bramborovou kaší připomíná dětství? Chuťovou slast však zažijete i v dalších variacích. Vývar z uzeného masa můžete použít pro zvýraznění chuti polévek. Kousky nakrájeného uzeného můžete péct ve šťávě...