Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Zapečené těstoviny s mletým masem a kapustou
Zapečené těstoviny s mletým masem a kapustou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Zapečené těstoviny s mletým masem a kapustou

3.2/5 Počet hodnocení: 6
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3598 kcal
Bílkoviny 214 g
Sacharidy 245 g
Tuky 199 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Zapečené těstoviny jsou vždycky sázka na jistotu. V tomto receptu jim kapusta dodá jak trochu barvy, tak i porci vlákniny. Díky mletému masu a sýru obsahují i potřebné proteiny. Zkrátka vyvážená večeře z trouby!

Suroviny

kapusta 600 g
mladá
sůl
pepř
čerstvě mletý
penne 250 g
nebo jiné krátké těstoviny
rostlinný olej
nakrájená nadrobno
mleté maso (mix hovězího a vepřového) 500 g
paprika mletá pálivá 1 špetka
mléko 50 ml
vejce 3 ks
petrželka 1 svazek
hladkolistá, nasekaná
na vymazání pekáčku
sýr 170 g
tvrdý sýr, strouhaný – např. gouda, ementál, čedar

Postup

1

Předehřejte troubu na 200°C. Kapustu nakrájejte na tenké proužky, tuhé části odřízněte. V osolené vodě vařte těstoviny na skus. Mezitím na pánvi rozehřejte olej a opékejte na něm dosklovita cibuli, pak přidejte maso, osolte, opepřete, přidejte papriku a restujte dohněda. Přidejte kapustu, zamíchejte a přikryjte poklicí, aby kapusta změkla. Duste cca 10 minut. 

2

Rozšlehejte společně mléko, vejce a smetanu, pak vmíchejte petrželku.

3

Hotové těstoviny slijte. Pekáček vymažte máslem. Polovinu těstovin vsypte do pekáčku a navrstvěte na ně polovinu masa s kapustou. Posypte 75 g strouhaného sýra a zalijte polovinou smetany a vajec. Zopakujte se zbytkem těstovin, masa, sýra i směsí mléka, smetany a vajec. Posledním zbytkem sýra (20 g) posypte vrch pekáčku. Pečte v troubě vyhřáté na 200°C 30–35 minut. Pokud povrch rychle hnědne, zakryjte jej alobalem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2022/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2022/11

Apetit magazín

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové
  • Jak na to

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové

Italové mají k vaření těstovin velmi odpovědný přístup. Správně uvařené těstoviny jsou totiž „al dente“ – tedy tak, aby byly na skus pevné. Pokud jsou měkké a nekladou při skousknutí žádná odpor, někde jste udělali chybu. Jestli chceste...
Doba plastová: Které potraviny obsahují nejvíce mikroplastů
  • Zdraví a výživa

Doba plastová: Které potraviny obsahují nejvíce mikroplastů

Mikroplasty jsou všechny plastové částečky nejrůznějších velikostí menší než pět milimetrů.  Vznikají rozkladem plastů a pronikají i do potravního řetězce. Podle nedávné studie bylo na přítomnosti mikroplastů pozitivně testováno 90 %...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč