Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Zapečený pastinák a sladké brambory
Zapečený pastinák a sladké brambory
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Zapečený pastinák a sladké brambory

2.2/5 Počet hodnocení: 14
Více než hodinu Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1448 kcal
Bílkoviny 37 g
Sacharidy 120 g
Tuky 88 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Bezmasá pochoutka s bylinkami, česnekem, cibulí, zalitá báječnou smetanovou směsí.

Suroviny

housky 40 g
nastrouhaná, čerstvá
rozpuštěné
rozmarýn 4 ČL
čerstvý, nasekaný
strouhaný
piniové oříšky 30 g
rozpuštěné
vývar kuřecí 125 ml
strouhaný
oloupaný, na tenká kolečka
sladké, oloupané, na tenké plátky
střední, na půlkolečka
česnek 1 stroužek
prolisovaný
sůl
pepř
černý, drcený

Postup

1

Zahřejte troubu na 180 °C. Strouhanku, máslo, 2 lžičky rozmarýnu, parmazán a piniová semínka dejte do misky a důkladně promíchejte. Odložte. Šest zapékacích nádob o obsahu 250 ml vymažte máslem. Zakysanou smetanu, vývar a muškátový oříšek přiveďte k varu, hned odstavte.

2

Do nádob navrstvěte pastinák, oboje brambory, cibuli, 2 lžičky rozmarýnu, česnek, sůl a pepř, navrch dejte vrstvu brambor. Zalijte tekutou směsí a posypte strouhankou. Zapékejte 45 minut nebo tak dlouho, aby brambory změkly.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/2

Apetit magazín

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně
  • Tipy a triky

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně

Také vám voňavé uzené maso s hedvábnou bramborovou kaší připomíná dětství? Chuťovou slast však zažijete i v dalších variacích. Vývar z uzeného masa můžete použít pro zvýraznění chuti polévek. Kousky nakrájeného uzeného můžete péct ve šťávě...