Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Zapékaná dvojí jablka s vanilkou

Zapékaná dvojí jablka s vanilkou

Zatím nehodnoceno
Do 30 minut Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4333 kcal
Bílkoviny 66 g
Sacharidy 511 g
Tuky 205 g
Vláknina 124 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Dezert můžete nést na stůl přímo v zapékací nádobě nebo ho rovnou rozdělit na talířky. Doporučujeme podávat se zakysanou smetanou, výborný je i se zmrzlinou.

Suroviny

kypřicí prášek do pečiva 2,5 ČL
máslo 200 g
+ na vymazání
+ 150 g navíc
vanilkový extrakt 2 ČL
vyloupané
Granny Smith
vyškrábnutá dřeň
mandle plátky 25 g
na poprášení
k podávání

Postup

1

Troubu předehřejte na 180 °C. Mouku prosejte s práškem do pečiva. Spolu s máslem a 110 g cukru ji dejte do kuchyňského robotu a promixujte několika pulzy na drobenku. Postupně přidávejte podmáslí a vanilkový extrakt a mixujte, až se těsto spojí. Vmíchejte 1/3 granátových jadérek.

2

V míse smíchejte na měsíčky pokrájená jablka, 150 g cukru, zbylá granátová jadérka a vanilkovou dřeň. Rozdělte do 4 máslem vymazaných zapékacích misek/pánviček o objemu 375 ml. Zakryjte připraveným těstem a posypte mandlovými lupínky. Pečte 35–40 minut dozlatova. Pocukrujte a podávejte se zakysanou smetanou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2012/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2012/12

Apetit magazín

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně
  • Tipy a triky

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně

Také vám voňavé uzené maso s hedvábnou bramborovou kaší připomíná dětství? Chuťovou slast však zažijete i v dalších variacích. Vývar z uzeného masa můžete použít pro zvýraznění chuti polévek. Kousky nakrájeného uzeného můžete péct ve šťávě...