Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.9/5 Počet hodnocení: 14
Více než hodinu Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3990 kcal
Bílkoviny 392 g
Sacharidy 109 g
Tuky 230 g
Vláknina 24 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Maso se zeleninou a spoustou pikantní šťávy přesně splňuje následující požadavek: spousta chuti snadno a rychle. Eva Kulová z Popradu, která nám recept poskytla, doporučuje vše podávat co nejteplejší, s chlebem nebo vařenými bramborami.

Suroviny

na 6 plátků
na 6 plátků
sůl
pepř
čerstvě mletý
hořčice plnotučná 2 PL
špek 300 g
uzená bílá slanina např. bačovská, na plátky
velká, na plátky
zelené slovenské papriky bez semeníku, na silnější plátky
na plátky
feferonka zbavená semen a na plátky
rostlinný olej 4 PL
čerstvý k podávání

Postup

1

Plátky krkovice naklepejte, nařízněte na okrajích a po obou stranách osolte, posypte paprikou, pepřem a potřete hořčicí. Játra opepřete a potřete hořčicí. Oba druhy masa zprudka opečte v pánvi na části oleje. Odložte stranou.

2

Troubu předehřejte na 180 °C. Dno vyššího plechu s okrajem nebo velkého pekáče vyložte polovinou slaniny, cibule, paprik, rajčat a feferonek. Pokapejte olejem a na směs rozložte plátky masa a jater. Překryjte zbylými paprikami, rajčaty, cibulí a slaninou. Pečte 45–50 minut.

TIPY & TRIKY

Druhy masa na zbojnickou pečeni můžete různě kombinovat a játra zaměnit za roštěnky nebo svíčkovou. Dáváte-li přednost méně prorostlému masu, zkuste vepřové kotlety nebo plátky kýty (ořechu). Pokrm se tradičně připravuje na ohni či grilu podobně jako živáňská pečeně. Příště můžete maso i zeleninu opékat na grilovací pánvi a přidat k tomu i brambory.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2012/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2012/10

Apetit magazín

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?

Pokud jste milovníci české klasiky a zároveň sladkého, jistě znáte větrník, špičku nebo třeba věneček se žloutkovým krémem. Možná vás napadlo, že vaše oblíbená cukrárna z dětství již neexistuje a že váš milovaný zákusek již nikdo...