Bylinkové máslo je úžasně variabilní a chuťově rozsvítí i obyčejné brambory, a co teprve steak! Verze s listovou hořčicí je příjemně pikantní.
Suroviny
Postup
Z petrželky otrhejte lístky, z velkých listů hořčice vyndejte tužší středové řapíky a natrhejte je na kusy. Se solí a máslem vložte do mixéru a několika pulzy rozmixujte dohladka.
Rozdělte do miniformiček a nechte ztuhnout v lednici. Můžete je uložit i do mrazáku, budete tak mít v zásobě štědrou porci másla třeba na steak. Před servírováním ozdobte bylinkami a černou solí.
NĚCO NAVÍC
Red giant je odrůda listové hořčice s červeně zbarvenými žebry. Roste rychle, mladé lístky lze sklízet za pár dnů od výsevu. Pro výsev je nejvhodnější jaro, v létě jde hořčice rychle do květu.