Máte dokonale vychlazené máslo a chcete si okamžitě namazat chleba?
Vezměte si na pomoc škrabku s příčnou rukojetí. Tou se vám podaří bez problémů nakrájet z másla tak tenké plátky, že se hned podvolí roztírajícímu noži.
Najdete ho v receptech na koláče, sušenky či krémy. Co si představit pod pojmem změklé máslo? Je to máslo o teplotě necelých dvacet stupňů. Tu správnou konzistenci má tehdy, když do něj můžete prstem snadno udělat důlek. Prst by jím...
Na artyčoky naprosto běžně narazíte ve středomořské kuchyni. I proto jim to na talíři nejvíc sluší společně s olivovým olejem, tymiánem a sušenými rajčaty. Artyčoky svojí masitou chutí skvěle doplní saláty, jehněčí maso i zeleninové ragú.
...
Pálivost je pro mnohé milovníky jídla radostí, pro jiné může znamenat nepříjemnou zkušenost. Ostrost papriček způsobuje látka zvaná kapsaicin. Ten dráždí receptory naše bolesti, což způsobuje pocit pálení. Naštěstí existují účinné způsoby,...
V květnu 2004 vyšel první magazín Apetit. Časopis plný receptů a novinek ze světa gastronomie byl na českém trhu jako zjevení. Byl první a jediný. 20. narozeniny si zaslouží oslavu, a proto jsme se v redakci rozhodli protáhnout si...
Teploty pomalu, ale jistě šplhají nahoru, a tak je ten nejvyšší čas připravit si na teplé dny nějaké jahodové osvěžení. Přinášíme vám inspiraci na domácí jahodovou zmrzlinu, jahodový sorbet nebo mražený jahodový dezert semifreddo.
...
Zelená nať koriandru má lehce štiplavé bylinné aroma, které pro svoji výraznost nemusí každému učarovat. Jsou však pokrmy, které si bez něj nelze představit. Kde použít čerstvý koriandr? Především v pokrmech, indické, thajské a mexické...
Pokud jste milovníci české klasiky a zároveň sladkého, jistě znáte větrník, špičku nebo třeba věneček se žloutkovým krémem. Možná vás napadlo, že vaše oblíbená cukrárna z dětství již neexistuje a že váš milovaný zákusek již nikdo...