Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Zelná polévka s houbami a kroupami
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.6/5 Počet hodnocení: 19
Více než hodinu Snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1875 kcal
Bílkoviny 125 g
Sacharidy 216 g
Tuky 23 g
Vláknina 56 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vydatná zelná polévka s houbami ve stylu minestrone je zahuštěná pouze kroupami a zeleninou.

Suroviny

slanina 200 g
gazdovská, na proužky
jarní cibulka 3 ks
na kolečka
mrkev 4 ks
řapíkatý celer 3 řapíky
česnek 2 stroužky
drcený
tymián 1 snítka
rozmarýn 1 snítka
vývar kuřecí 1,5 l
nebo zeleninový
kroupy 150 g
malé, předem namočené
zelí bílé ½ hlávky
nakrájené
sůl
pepř mletý

Postup

1

Rozpalte hrnec a na středním ohni opečte slaninu dozlatova. Přidejte cibuli, mrkev, celer, česnek a bylinky a ještě chvíli opékejte.

2

Houby zalijte 600 ml vroucí vody a nechte 10 minut stát.

3

Potom je vyberte děrovanou lžící, nasekejte a přihoďte k zelenině. Osmahněte, zalijte vínem a vařte, dokud se víno skoro neodpaří.

4

Propláchnuté a předem namočené kroupy uvařte zvlášť v osolené vodě, trvá to asi 40 minut.

5

V polovině vaření je zalijte vodou z hub, vývarem, přidejte nakrájené zelí, osmahnutou zeleninu a dovařte vše doměkka. Vyhoďte snítky bylin a podávejte.

NĚCO NAVÍC
Polévku podávejte se strouhaným parmazánem.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/11

Apetit magazín

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové
  • Jak na to

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové

Italové mají k vaření těstovin velmi odpovědný přístup. Správně uvařené těstoviny jsou totiž „al dente“ – tedy tak, aby byly na skus pevné. Pokud jsou měkké a nekladou při skousknutí žádná odpor, někde jste udělali chybu. Jestli chceste...
Doba plastová: Které potraviny obsahují nejvíce mikroplastů
  • Zdraví a výživa

Doba plastová: Které potraviny obsahují nejvíce mikroplastů

Mikroplasty jsou všechny plastové částečky nejrůznějších velikostí menší než pět milimetrů.  Vznikají rozkladem plastů a pronikají i do potravního řetězce. Podle nedávné studie bylo na přítomnosti mikroplastů pozitivně testováno 90 %...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč