Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Borůvkový sirup

Borůvkový sirup

Hodnocení receptu
4.4/5 Počet hodnocení: 7
Více než hodinu Snadné

Suroviny

cukr
kyselina citronová

Postup

1

Borůvky rozmačkáme a necháme asi 6 hodin naležet.

2

Hmotu pak vylisujeme ,scedíme nebo přefiltrujeme přes řidší tkaninu,abychom odstranili zbytky dužniny a slupek, které šťávu zakalují.

3

Šťávu ponecháme několik hodin sedimentovat a potom ji stáhneme z kalů.

4

V 1 litru šťávy rozpustíme 1,5 kg cukru a přidáme 9 - 13 g kyseliny citrónové. Pokud budeme cukr ve šťávě rozpouštět zahorka, je třeba, abychom děrovanou sběračkou, cedníkem apod. odstraňovali s povrchu pěnu, která se tam při vyšší teplotě zpravidla vytváří.

Foto: PXhere.com

 
Autor: jance