Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Sirup z červené řepy s lapachem
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.6/5 Počet hodnocení: 11
Do 10 minut Snadné Na cca 1,5 litru

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4608 kcal
Bílkoviny 24 g
Sacharidy 1135 g
Tuky 0 g
Vláknina 36 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Recept na svůj originální sirup nám po 6. Apetit pikniku prozradil Miloš Semenyšin z Gurmánského krámku. Je skvělý, ten zkrátka musíte zkusit!

Suroviny

2 PL
lapacho (jihoamerický léčivý čaj)
nejlépe čerstvá, pokud použijete z koncetrátu, tak jedině 100%, bez kyseliny citronové

Postup

1

Převařte 1/2 litru vody, vsypte lapacho a nechte 5 minut lehce povařit a pak 15 minut louhovat.

2

Řepu oloupejte a odšťavněte, z tohoto množství byste měli dostat cca 1/2 litru čisté šťávy (záleží na řepě i na odšťavňovači). Ze šťávy odstraňte pěnu.

3

Nálev z lapacha přeceďte, smíchejte s řepnou šťávou a přes jemné plátýnko v cedníku ještě přefiltrujte.

4

Měli byste získat cca 1 litr nálevu, ten šetrně zahřívejte a vmíchejte do něj cukr (podle pravidla kolik kilo cukru, tolik litrů nálevu získáte).

5

Po důkladném rozmíchání začněte přilévat citronovou šťávu a ochutnávejte (kyselejší sirup bude osvěžující). Potom dolijte převařenou vodou do celkového množství 1,5 litru.

6

Plňte do čistých, v troubě zahřátých lahví, dobře zavíčkujte, a pokud vám to lahve dovolí, nechte je vychladnout dnem vzhůru. Po otevření uchovávejte v lednici.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/8