Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Čínská polévka s ředkvičkami
Čínská polévka s ředkvičkami
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Čínská polévka s ředkvičkami

4.4/5 Počet hodnocení: 7
Do 30 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 665 kcal
Bílkoviny 57 g
Sacharidy 82 g
Tuky 2 g
Vláknina 1 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Plátky ředkviček dodají této orientální polévce nejen něžný půvab, ale i švih.

Suroviny

vývar kuřecí 1,25 l
cukr 2 ČL
ocet
trochu, nejlépe rýžový
chilli sušené
podle chuti
zázvor (mletý)
trochu
sůl
pepř
krevety 150 g
malé, vyloupané
špenát 2 hrsti
jemně nakrájený
jarní cibulka 2 hrsti
na zahuštění
ředkvičky 1 svazek
nakrájené

Postup

1

V hrnci uveďte do varu vývar a želatinu změkčete podle návodu na obalu – většinou se namáčí v troše vody. Jakmile se vývar začne vařit, vsyp­te do něj krevety a zhruba pět minut je povařte. Přidejte ředkvičky, špenát a cibulky a ještě dvě až tři minuty vařte. Vlijte namočenou želatinu a nechte polévku už jen znovu přejít varem.

2
Ochutnejte, podle potřeby osolte, opepřete, poprašte zázvorem a dotáhněte octem, cukrem a – pokud to máte rádi ostřejší – trochou chilli.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2006/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2006/3

Komentáře

07.09.2017 11:53

Dobré i bez krevet. Místo cibulky možno dát pórek

04.09.2007 17:53
Recept se nachází v č.3/06, str.33