Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Jarní špenátový salát
ZDROJ: Apetit
sdílet:
5/5 Počet hodnocení: 6
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3082 kcal
Bílkoviny 147 g
Sacharidy 58 g
Tuky 229 g
Vláknina 66 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Právě pro jarní saláty jsou mladé křehké lístky špenátu jako stvořené!

Suroviny

slanina 220 g
nakrájená na kostičky
houby 250 g
nakrájené na silnější plátky
česnek 1 stroužek
nasekaný
vinný ocet červený 50 ml
olivový olej 150 g
extra virgin
slitá, opláchnutá
opláchnutý a osušený
nalámaný
sůl
pepř

Postup

1

Slaninu dejte do velké silnostěnné pánve a asi deset minut opékejte na nízkém plameni. Pak ji přemístěte na talíř vyložený kuchyňským papírem. Zvyšte plamen a do vypečeného tuku vsypte houby. Smažte je tři až pět minut, potom je také přesuňte na talíř.

2

Do pánve vložte česnek a minutu smažte. Přilijte ocet a nechte prudčeji vyvařit na objem několika lžic; sejměte z ohně a přimíchejte olivový olej. Vzniklý dresink osolte, opepřete, zamíchejte a dejte stranou.

3

Cizrnu, houby, slaninu a špenát vložte do velké salátové mísy a smíchejte. Přilijte dresink; důkladně promíchávejte. Na závěr opatrně přidejte polovinu sýra, aby se moc nerozdrobil. Zbytkem sýra salát ozdobte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/3

Komentáře

31.08.2007 12:49
Recept se nachází v č.3/05, str.38