Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Jehněčí pečeně s bazalkovo-mátovým pestem
Jehněčí pečeně s bazalkovo-mátovým pestem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Jehněčí pečeně s bazalkovo-mátovým pestem

4.2/5 Počet hodnocení: 5
Do 20 minut Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4463 kcal
Bílkoviny 395 g
Sacharidy 6 g
Tuky 315 g
Vláknina 1 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Bazalkovo-mátové pesto uchvátilo úplně všechny v redakci – mátu rozhodně nevynechte! 

Suroviny

s kostí
bylinky
k podávání (bobkový list, tymián, rozmarýn, oregano)
klínky k podávání
bylinky
na ozdobu
Na pesto
česnek 1 stroužek
nahrubo
bazalka svazek
malý, otrhané lístky
piniové oříšky 25 g
+ na ozdobu
strouhaný
olivový olej panenský 125 ml
z půlky citronu

Postup

1

Přísady na pesto kromě oleje a citronové šťávy rozmixujte. Osolte a za chodu přilévejte olivový olej, až vznikne pasta. Dejte do misky a promíchejte s citronovou šťávou. Odložte.

2

Troubu předehřejte na 190°C. Jehněčí kýtu nařezejte šikmo do mřížky – mělké zářezy veďte asi 3cm od sebe. Kýtu dejte do pekáče, osolte ji a vmasírujte do ní polovinu připraveného pesta. Zbytek pesta zakryjte potravinovou fólií a dejte do chladničky.

3

Pečte kýtu zhruba 1 hodinu a 45 minut, nejprve zakrytou, na posledních 30 minut odkryjte. Dávejte pozor, aby se maso nevysušovalo – pokud se šťáva na dně pekáče vypeče, potřete kýtu ještě trochou pesta, případně podlijte troškou vody.

4

Vyjměte z trouby, maso vyndejte z pekáče a zabalte do alobalu. Nechte 30–40 minut odpočívat, potom ho nakrájejte na plátky a podávejte ozdobené klínky citronu a oblíbenými bylinkami, přelité zbylým pestem a posypané piniemi.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/4