Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Cukroví
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.1/5 Počet hodnocení: 16
Do 30 minut Velmi snadné asi 30 kuliček

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5095 kcal
Bílkoviny 56 g
Sacharidy 358 g
Tuky 368 g
Vláknina 33 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Kombinace vaječného koňaku s bílou čokoládou a nápad obalit kuličky v instantním cappuccinu nás doslova nadchly. Tipujeme, že tyhle kuličky zmizí z mísy mezi prvními!

Suroviny

Na kuličky s cappuccinem
jemně mleté, lze nahradit mandlemi
káva instantní 2 porce
cappuccino instantní
Na kuličky s vaječným koňakem
vaječný likér 120 ml
kokos 120 g
strouhaný
hrubý, na obalení

Postup

1

Nejprve připravte cappuccinové kuličky. Postavte na sporák pánev s vodou, do ní dejte rendlík a prohřejte v něm máslo se smetanou. Přidejte 200 g čokolády; až se rozpustí, přisypte ořechy, moučkový cukr a jednu porci cappucci­na. Promíchejte a nechte vychladnout.

2

Na kuličky s vaječným koňakem rozehřejte ve vodní lázni zbytek čokolády (200 g), přidejte vaječný koňak, máslo a strouhaný kokos. Hmotu vychlaďte.

3

Tvarujte kuličky asi velikosti vlašského ořechu. Ty cappuccinové obalujte ve zbylé porci cappuccina, kokosové v hrubě mletém kokosu.

Expresní příprava 
Pokud nemáte čas čekat, až hmota vychladne a půjdou z ní tvarovat kuličky, dejte ji na chvilku do mrazáku. Sice to není zrovna ,košer‘, ale příprava kuliček je pak přímo expresní.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2006/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2006/12

Komentáře

22.11.2008 18:38
Loni jsem zkoušela a při dodržení receptu byl výsledek dost řídký - doporučuji dát více čokolády a méně vaječňáku. Jinak chuťově super!
13.09.2007 19:10
Recept se nachází v č.12/06, str.32
19.12.2006 15:02
Do koňakových kuliček jsem musela dát dvojitou dávku kokosu, aby šla hmota vůbec vytvarovat, ale pak se zadařilo. A u capuccinových jsem trochu obrátila postup, abych se vyvarovala "sražení". Čili prvně rozpustit čokoládu a pak do ní teprve přidat máslo a smetanu...pak je to v pořádku.
20.12.2006 14:20
Já jsem dala normální porci kokosu, ale musela jsem to nechat hodně vychladnout (ten mrazák by byl asi nejlepší), pak jsem je vytvarovala, dala ztuhnout a po úplném ztuhnutí dotvarovala koule :-)
17.12.2006 20:51
Kuličky s vaj. koňakem byly moc dobré, ale kapučínové kuličky nešly tvarovat, hmota se srazila. Musela jsem kuličky utvořit v ruce. Pak držely pohromadě.
18.12.2006 13:16
Já dělala jen z poloviční dávky z kokosem a místo vaječňáku jsem dala rum a trochu cukru a taky jsou dobrý :-) Kapučínový jsem nezkoušela
21.10.2007 17:16
Taky jsem měla problém z tvarováním. Kuličky nedržely dobře tvar, ale chuť měly výbornou, takže zmizely i tak.