Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Zatím nehodnoceno
Více než hodinu Velmi snadné 24 jednohubek

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 712 kcal
Bílkoviny 42 g
Sacharidy 13 g
Tuky 54 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Na první pohled neobvyklá kombinace, až ji ochutnáte, zjistíte, že i neodolatelná...

Suroviny

hroznové víno 12 kuliček
červené
pistácie ¼ hrnku
orestované na suché pánvi, najemno
čerstvý

Postup

1

Hroznové kuličky přepulte. Pak je dole trochu seřízněte, aby se nekutálely, a částečně vydlabejte dužinu. Vydlabanou částí dolů je dejte na tácek pokrytý vlhkou utěrkou, přikryjte fólií a uložte na 4–6 hodin do ledničky. Potom hroznové kuličky obalte v oříšcích.

2

Připravte sýrovou náplň: naberte vždy zarovnanou lžičku kozího sýra a dejte ho do středu čtverečku gázy. Gázou motejte v ruce tak, aby vznikla vroubkovaná kulička sýra. Tu pak posaďte do hroznové kuličky.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/1

Apetit magazín

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně
  • Tipy a triky

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně

Také vám voňavé uzené maso s hedvábnou bramborovou kaší připomíná dětství? Chuťovou slast však zažijete i v dalších variacích. Vývar z uzeného masa můžete použít pro zvýraznění chuti polévek. Kousky nakrájeného uzeného můžete péct ve šťávě...