Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Špenát s bramborami
Špenát s bramborami
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Špenát s bramborami

4.2/5 Počet hodnocení: 15
Do hodiny Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1455 kcal
Bílkoviny 25 g
Sacharidy 151 g
Tuky 75 g
Vláknina 13 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Skvělá kombinace.

Suroviny

hořčičné semínko ½ ČL
drcené
kmín 2 ČL
paprika mletá pálivá špetka
česnek 1 stroužek
utřený
zázvor (čerstvý) 1 PL
nastrouhaný
voda 2 PL
olivový olej 2 PL
čerstvý, lze nahradit mraženým

Postup

1

Oloupejte 700 g brambor, pokrájejte je na kousky o velikosti sousta a v osolené vodě uvařte doměkka.

2

Do misky nasypte půl lžičky drcených hořčičných semínek, dvě lžičky kmínu, velkou špetku pálivé papriky, utřený stroužek česneku a lžíci čerstvě nastrouhaného zázvoru. Zakápněte citronovou šťávou a dvěma lžícemi vody.

3

V pánvi rozpusťte ve dvou lžících olivového oleje 50 g másla.

4

Uvařené brambory osušte, vložte do pánve, shora zmáčkněte spodkem vařečky a za občasného promíchání smažte na vyšším plameni, až získají zlatou a křupavou kůrčičku. Pak je přemístěte na talíř.

5

Do pánve vložte připravenou směs koření s citronem a vařte, dokud se neodpaří tekutina. Zvyšte plamen, přimíchejte 350 g čerstvých nebo zmrazených listů špenátu a na vysokém plameni vařte dvě až tři minuty, dokud listy neovadnou.

6

Do pánve vraťte brambory, aby se smíchaly se špenátem a prohřály. Ochuťte podle libosti a podávejte s jogurtem.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/3

Komentáře

06.05.2009 17:12
Udělala jsem si to dnes na oběd. Je to dobré, ale jogurt jsem navíc doplnila drceným česnekem, špetkou nadrcené chilli papričky, pár kapkami citrónu a špetkou soli - tak to bylo více osvěžující :)
31.08.2007 12:32
Recept se nachází v č.3/05, str.40