Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Zapečené ovoce s čokoládou

Zapečené ovoce s čokoládou

4.5/5 Počet hodnocení: 6
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1317 kcal
Bílkoviny 11 g
Sacharidy 116 g
Tuky 90 g
Vláknina 17 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Naprostá bomba! Kombinaci bílé čokolády a ovoce podlehne snad každý. A váhající jedince zaručeně udolá karamelová kůrčička.

Suroviny

směs (rybíz, jahody, maliny, borůvky)
strouhaná kůra

Postup

1

Ovoce rozdělte do čtyř zapékacích misek nebo ho nasypte do jedné větší. Posypte citronovou kůrou a dejte aspoň půl hodiny chladit.
 

2

Čokoládu nalámejte do misky. Smetanu zahřejte v kastrůlku až k bodu varu a horkou ji nalijte na čokoládu. Nechte asi tři minuty stát a pak promíchejte, až se čokoláda úplně rozpustí. Potom nechte směs ještě chvíli odstát, aby trochu zhoustla.

 

 

3

Gril v troubě zapněte na nejvyšší teplotu a asi pět minut rozehřívejte. Čokoládovou smetanou přelijte vychlazené ovoce. Takto připravený dezert posypte moučkovým cukrem a vložte pod gril. Zapékejte dvě až tři minuty, dokud povrch nezezlátne. Podávejte okamžitě.

Komentáře

03.07.2008 20:20
Dobré, ovocem určitě nešetřit. Příště zkusím dvojnásobnou dávku čokolády s něčím kyselejším, třeba višňemi, konzistence krému je totiž hodně tekutá.
03.09.2007 17:17
Recept se nachází v č.10/05, str.32