Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Kynuté knedlíky
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.6/5 Počet hodnocení: 114
Více než hodinu Snadné 6-8

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3187 kcal
Bílkoviny 114 g
Sacharidy 568 g
Tuky 40 g
Vláknina 24 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Nadýchané kynuté knedlíky jsou tou nejúžasnější přílohou. Zkuste je třeba s naší čtenářkou Kristýnou Buksovou a jejím gulášem bez míchání. Kynuté knedlíky servírujte i k jiným oblíbeným českým omáčkám, pečenému masu nebo je zalijte vejcem a připravte na večeři knedlíky s vajíčkem. A pokud z jejich přípravy máte respekt, my vás v receptu povedeme krok za krokem, že se brzy stanete mistry v přípravě kynutých knedlíků.

Suroviny

mléko 250 ml
vlažné
vejce 2 ks
o pokojové teplotě
sůl 2 ČL
mouka pšeničná hrubá 300 g
až 400 g
housky 2 ks
nakrájená na kostičky

Postup

1

Mléko oslaďte a vlijte do mísy, nadrobte droždí, posypte dvěma lžícemi mouky, zamíchejte a nechte v teple pod utěrkou vzejít kvásek.

2

Pak do něj vmíchejte vejce, sůl a postupně přisypte obě mouky, aby vzniklo tužší vláčné těsto (možná nespotřebujete všechnu mouku).

3

Těsto poprašte moukou a nechte hodinu kynout přikryté utěrkou.

4

Do těsta zapracujte houstičky, rozdělte ho na 3–4 díly a vytvarujte šišky.

5

Nechte je 15 minut stát na pomoučněném válu a pak je vařte na pařáku 14 minut bez obracení.

6

Uvařené knedlíky propíchejte špejlí a nakrájejte nití na plátky.

NĚCO NAVÍC
Knedlíky můžete zamrazit. Ohřívejte je v páře.

Video převzato z TopRecepty.cz

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/10

Komentáře

02.10.2021 10:39
Nemůžu si vybavit, ze kterého čísla to je. Mohl by tento údaj zase být uvedený u všech receptů prosím?
04.10.2021 20:38

Dobrý den,
údaj doplněn, děkujeme za upozornění. Pracujeme na tom, aby byl zase všude. Klidně napište, kdybyste potřebovala doplnit některý přednostně :-).

Přejeme krásný den, redakce Apetitu

Apetit magazín

KVÍZ: Jak dobře se vyznáte v retro sladkostech?
  • Kvízy

KVÍZ: Jak dobře se vyznáte v retro sladkostech?

Ne vše staré je špatné, což jistě platí o retro sladkostech. Některé z nich přežily obě války, minulý režim i jeho pád a pár z nich dokonce vstoupilo do nového tisíciletí, jiné jsou již jen mlhavou vzpomínkou, kterou si naše paměť...