Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Nepečené cukroví z brambor? Tenhle originální recept určitě neznáte a možná se stane hitem letošních Vánoc

Bramborové cukroví
ZDROJ: StockFood
sdílet:

Cukroví z brambor není v Americe žádnou novinkou, jeho celý název je Old Fashioned Potatoe Candy, což značí, že jde o pořádné retro. Ve Spojených státech se připravuje na Vánoce a Velikonoce a jeho příprava je jednoduchá! 

Na výrobu bramborového cukroví budete potřebovat jen čtyři ingredience. Kombinace moučkového cukru a brambor vás možná překvapí, ale nenechte se odradit!

Poznámky k receptu 

  • Tento recept je neuvěřitelně snadný, pozor si musíte dát jen na množství moučkového cukru. Stačí přestat přidávat, jakmile dosáhnete těsta, které se dá vyválet.  
  • Těsto schne poměrně rychle, takže pracujte v tempu. 
  • Neplýtvejte přebytečným těstem, které odříznete! Srolujte ho zpět do klubíčka, vytvarujte kuličky a obalte je kakaem. 

Co se týče náplně, možností je mnoho! Můžete použít arašídové máslo, jakékoliv ořechové máslo, vyzkoušet můžete marmeládu nebo lemon curd.  

Recept na bramborové cukroví 

  • 105 g do měkka uvařených brambor 
  • 113 g změklého másla 
  • 800-900 g moučkového cukru (plus další na posypání) 
  • 2 lžičky vanilkového extraktu 
  • Krémové arašídové máslo (na náplň) 

Vychlazené brambory rozmixujte s máslem na kaši, přidejte vanilkový extrakt a postupně do ní přimíchávejte moučkový cukr. Až vznikne hladké těsto, přendejte ho na pečící papír a rozválejte na zhruba 1 cm tlustou placku. Odřízněte kraje, potřete těsto arašídovým máslem a zarolujte jako roládu. Dejte ji na hodinu do lednice a pak nakrájejte na kolečka. 

Zdroj: Bellyful, The Country Cook, Taste Made

Související články

Apetit magazín