Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Peče s ní celá země, ale koláče moc nejí. Tereza Bebarová sází na přerušovaný půst

Tereza Bebarová
ZDROJ: Česká televize/Mikuláš Křepelka
sdílet:

Tereza Bebarová, která už potřetí zazářila coby moderátorka televizní show Peče celá země jí sladké s mírou, ačkoliv se společně s pekařským guru Josefem Maršálkem podílela na několika kuchařkách. Jak je na tom s pečením v soukromí a co jí chutná? Nahlédli jsme do jejího jídelníčku.

Díky Peče celá země už nepeče bez váhy

Ačkoli Tereza Bebarová inklinuje ke zdravému životnímu stylu, natáčení pořadu Peče celá země jí určitým způsobem změnilo na stravování pohled, uvádí Český rozhlas. Seznámila se totiž s cukrářem Josefem Maršálkem, který jí ukázal, že zdravý životní styl a zákusky se nutně nemusí vylučovat, když mezi nimi člověk udrží rovnováhu.

  • Blesku také prozradila, že se během práce na tomto pořadu naučila vařit a péct podle receptů. „Pochopila jsem, že pečení je taková skoro exaktní věda a že tam jde hodně o přesnost. I když uznávám, že jsou jednodušší recepty, takové ty hrníčkové, které můžou klapnout, ale u sofistikovanějších receptů je určitě potřeba dodržovat gramy,“ a dodala, že bez digitální váhy už se dnes do pečení nepouští.

Své pekařské výtvory rozdává

Tereza s Josefem Maršálkem si tak padli do oka, že navázali spolupráci i mimo úspěšnou reality show a výsledkem jsou projekty, které mají společné téma – pečení. Vedle kuchařek Čas na pečení a Čas na pečení 2 můžete duo Bebarová & Maršálek vidět v pořadu Buchty po ránu na ČT 1, ale také na YouTube kanálu Čas na Te.Be. Ať už nahlédnete do kuchařek nebo se podíváte na některý díl jejich pořadu, vždy vás čekají tipy a triky na pečení nejrůznějších slaných i sladkých dobrot.

  • Z rozhovoru pro Blesk však vyplývá, že herečka velkou část svých pekařských výtvorů rozdá. „Trošku dám dětem nebo kolegům v divadle, sousedům, maminkám ve školce. Tak různě. Musíme se podělit, protože jestli chceme být krásné, mladé, štíhlé, tak je dobré pomálu toho dobrého,“ odpověděla a s úsměvem dodala, že pokud chceme péct, je dobré si zvát hodně návštěv.

Zdravá strava a doplňky stravy, to jsou dvě věci, kterých se držitelka Thálie a několika cen Františka Filipovského za dabing drží. V rozhovoru pro iDnes uvedla, že zdravé stravování je pro ni důležité v rámci celé rodiny: „Snažíme se jíst zdravě a vařit z kvalitních surovin. Držíme se hesla: Když dáš do hrnce odpad, tak z něj nevyndáš nic jiného než zas jenom odpad!“

  • V minulosti herečka nejedla maso a v tomto období prý objevila celou řadu nových chutí a velice si oblíbila bezmasá jídla z indické kuchyně. Když ale čekala druhou dceru Sofii, její tělo si řeklo o pokrmy s masem. Proto začala jíst ryby a postupne zařadila i maso. „Já si občas dám i nějakou tu kachnu nebo husu. Na tom jsem ujížděla vždycky. Mám ráda jídla spojená s moravskými hody,“ prozradila pro Deník.cz.
  • Je také velkou milovnicí doplňků stravy, protože považuje za důležité tělo vyživit i jinak než jídlem, což zdůvodnila v rozhovoru pro Super.cz. „Myslím, že v jídle, které dneska kupujeme v supermarketech a holt si ho nevypěstujeme živiny tolik nejsou, takže si dávám opravdu kvalitní vitamíny,“ a prozradila, že užívá zejména lipozomální vitamín D, C a probiotika.

Jí pouze dvakrát denně

Ačkoli je herečka od přírody velmi štíhlá a redukční diety nikdy nedržela, v posledních letech propadla kouzlu přerušovaného půstu, během kterého jí pouze dvě jídla denně a udržuje si tak dokonalou postavu i před blížící se padesátkou.

  • Ráno se hodně napije, vezme si vitamíny a poprvé se nají v deset, někdy až ve dvanáct hodin, prozradila Super.cz. Pokud jde o snídani, tak bílé pečivo nahrazuje kvalitním žitným chlebem. K němu si dá domácí vajíčka, zeleninu a když má chuť, tak i kus uzeniny.
  • Druhým a posledním jídlem dne je u Terezy vydatný oběd okolo třetí nebo čtvrté hodiny odpoledne – víc už nepotřebuje. Díky tomu je prý její váha stabilní, přestože moc necvičí a dopřává si i hodně sacharidů v podobě těstovin, rýže nebo třeba kukuřičných tortilla chipsů, které jsou její závislost. I ty si však dopřeje pouze v časovém rozmezí od 10 do 16 hodin.
  • Nakonec Tereza dodala, že jde o způsob, který jí vyhovuje a zdá se jí jako dobrá volba k udržení váhy po čtyřicítce, kdy se lehce zpomalí metabolismus. Zároveň ale podotkla, že si nedokáže představit, že by se před deseti lety ráno nenajedla a tento způsob stravování by určitě nedoporučila mladším lidem okolo dvacítky nebo třicítky, a stejně tak těhotným ani kojícím ženám, jak uvedla na svém Instagramu.
Skryt pre seznam

Související články

Apetit magazín

AD
Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr
  • Zajímavosti

Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr

Dubaj je město, které se může pochlubit nekonečnou paletou gastronomických zážitků. V tomto článku se zaměříme na čtyři restaurace, které představují unikátní aspekty dubajské kulinářské scény a nabízejí jedinečné koncepty a hluboké...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč