Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Chřest s holandskou omáčkou

Chřest s holandskou omáčkou
sdílet:
Užijte si chřestovou sezonu i doma!

Spojení čerstvého chřestu s holandskou omáčkou je zážitek, na který nikdy nezapomenete. Díky THOMY si můžete tuto delikátní kombinaci vychutnat snadno a rychle, a to v pohodlí domova! Inspirujte se lahodnými THOMY recepty a vychutnejte si chřestovou sezonu se svými nejbližšími.

Chřest s holandskou omáčkou

DOBA PŘÍPRAVY: 20 MINUT 

Ingredience

  • 1,5 kg zeleného chřestu
  • 2 l vody
  • sůl
  • špetka cukru
  • 2 lžičky másla
  • 1 balení THOMY Holandská omáčka
  • čerstvě mletý pepř a mořská sůl na ozdobu

 

Příprava jídla

1 Chřest omyjeme, ořízneme dřevité konce a oloupeme spodní třetinu.

Vodu se solí a špetkou cukru přivedeme k varu. Do vroucí vody přidáme máslo i chřest a vaříme 10 minut.

Prohřejeme THOMY Holandskou omáčku v menším hrnci.

Chřest servírujeme spolu s holandskou omáčkou a na talíři dozdobíme pepřem a mořskou solí. Dobrou chuť!

 

NÁŠ TIP
K receptu se hodí také brambory připravené s rozmarýnem. A pokud dáváte přednost masu, obalte chřest plátky slaniny a místo vaření ho osmažte na pánvi.

Ochutnejte i další THOMY novinky – Bešamelovou a Sýrovou omáčku!

Další lákavé recepty najdete na stránkách www.plusprovas.cz.

Autor: Lucie Velek

Apetit magazín