Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Seriál o mase: telecí kýta

Seriál o mase: telecí kýta
sdílet:
Italové připravují telecí maso úplně běžně, u nás je ale pořád tak trochu opomíjené. Objevte s námi všechny jeho půvaby – křehkost, jemnost a fantastickou chuť.

Telecí kýta neboli telecí zadní noha (od kolene nahoru) se sice dá taky dělit na vrchní a spodní šál, ořech atd., jako je tomu u masa hovězího, ale telecí je tak jemné, že to není potřeba. Telecí kýta je proto k dostání jen v celku, a když ji očistíte a vyberete z ní ty nejhezčí kusy, pravděpodobně jste objevili svrchní šál nebo ořech. Ze zbytku udělejte jemné ragú. Telecí kýta je báječná také na vídeňský řízek, jako saltimbocca, na ptáčky i soté. Šéfkuchař Vašek Frič radí na pokrm z telecí kýty pozvat přátele. Je to luxusní maso, na kterém se nedá skoro nic zkazit – jen ho nesmíte vysušit. Navíc je dietní a lehce stravitelné. Představíme vám recept na telecí balenky na tokajském víně a telecí ragú s houbami a šunkovým knedlíkem.

Vše o telecí kýtě a recepty najdete v prosincovém Apetitu.

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín