Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Seriál o mase: Vepřová játra

Seriál o mase: Vepřová játra
sdílet:
Chtěli byste najít cestu k opomíjeným vnitřnostem? Pro gurmány začátečníky jsou játra tou nejlepší variantou!

Játra jsou droby neboli vnitřnosti. Vepřová jsou na rozdíl od hovězích měkčí a jemnější. Nacházejí se v oblasti zhruba za přední nohou a váží kolem jednoho kilogramu. Jsou chutná a zdravá a mají široké využití v kuchyni. Za málo peněz z nich můžete vykouzlit spoustu jídel. V kuchyni se uplatní při přípravě zavářek do polévek, můžete je smažit, konfitovat, grilovat nebo z nich udělat jemnou paštiku. Skvělá jsou podle šéfkuchaře Vaška Friče smažená játra obalená v křupavé strouhance jako řízek a doplněná tatarkou.

Jak játra nakupovat a recept na vepřová játra na cibulce a játra na roštu najdete v březnovém Apetitu.

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín