Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Bageta se sýrem a pikantním máslem
Bageta se sýrem a pikantním máslem
ZDROJ: Olive Magazine/Immediate Media
sdílet:

Bageta se sýrem a pikantním máslem

5/5 Počet hodnocení: 4
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby jako příloha

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1385 kcal
Bílkoviny 55 g
Sacharidy 83 g
Tuky 94 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Sýra není nikdy dost! Bagetu můžete při finálním zapečení posypat ještě navrch extra dávkou čedaru.

Suroviny

změklé
sůl ½ ČL
česnek 3 stroužek
oloupané
sriracha 2 PL
jarní cibulka 2 ks
nahrubo
bageta 1 ks
velká světlá
osušená, na plátky
najemno

Postup

1

Rozehřejte troubu na 200°C. Máslo, sůl, česnek, srirachu a jarní cibulky vložte do robotu a umixujte na co nejhladší pastu.

2

Bagetu položte na větší arch alobalu a našikmo ji nařežte na širší plátky, neprořízněte však až do konce. Malým nožem vetřete do zářezů ochucené máslo. Do každého zářezu vložte ještě plátek mozzarelly a vmáčkněte trošku strouhaného čedaru.

3

Bagetu zabalte pevně do alobalu, položte na plech a dejte zapéct na 15 minut. Pak odhrňte horní část alobalu a nechte ještě 3–5 minut zapékat, až povrch zezlátne.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/3

Apetit magazín

KVÍZ: Jak dobře se vyznáte v retro sladkostech?
  • Kvízy

KVÍZ: Jak dobře se vyznáte v retro sladkostech?

Ne vše staré je špatné, což jistě platí o retro sladkostech. Některé z nich přežily obě války, minulý režim i jeho pád a pár z nich dokonce vstoupilo do nového tisíciletí, jiné jsou již jen mlhavou vzpomínkou, kterou si naše paměť...