Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Bílkové dortíky s hnědým cukrem
ZDROJ: Apetit
sdílet:
5/5 Počet hodnocení: 4
Více než hodinu Snadné Na 12 kousků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1667 kcal
Bílkoviny 22 g
Sacharidy 207 g
Tuky 83 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Roztomilé dortíky podávejte s pomerančovým likérem, skvělý dezert na líné víkendové odpoledne.

Suroviny

bílek 150 ml
z cca 4 vajec
hnědý cukr 175 g
přírodní nebo třtinový
škrob 2 PL
kukuřičný, prosátý
vinný ocet bílý 2 ČL
Na dokončení
nejlépe 40%
pomerančový likér
k podávání

Postup

1

Zahřejte troubu na 150 °C. Hmotu vypracujte podle základního receptu, použijte při tom hnědý cukr.

2

Směs rozdělte do dvanácti formiček na muffiny o objemu 125 ml, vyložených papírovými košíčky. Troubu ztlumte na 120 °C a vložte do ní plech s pavlovami a pečte jednu hodinu. Pak troubu vypněte a pavlovy v ní nechte úplně vychladnout.

 
3

Pak opatrně seřízněte vršky pavlov, naplňte ušlehanou smetanou a přiklopte odříznutými vršky. Podávejte ihned se sklenkou likéru.

Video převzato z TopRecepty.cz

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/7

Apetit magazín