Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Bramborové rösti s uzeným lososem
Bramborové rösti s uzeným lososem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Bramborové rösti s uzeným lososem

4.3/5 Počet hodnocení: 8
Do hodiny Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2654 kcal
Bílkoviny 103 g
Sacharidy 208 g
Tuky 146 g
Vláknina 3 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Na slavnostní večeře či večerní party vás příliš neužije? Jste spíše snídaňový typ? Uspořádejte pro přátele brunch. Dopolední setkání plné dobrého jídla, které se protáhne až do oběda bude přesně něco pro vás. Podávejte vše, po čem vaše srdce touží – lívance, vafle, vejce benedikt nebo třeba tyhle úžasné bramborové rösti s uzeným lososem. Každý si vybere, co má rád.

Suroviny

syrové, moučné
sůl 2 ČL
pepř
čerstvě mletý
hořčice dijonská 1 PL
kapary 4 PL
propláchnuté, okapané a nasekané
strouhanka 4 PL
nebo více podle potřeby
vejce 1 ks
olivový olej 4 PL
Na obložení
pažitka
nasekaná
nasekaný + pár snítek navíc
jemně nastrouhaná z 1 citronu
na jemné plátky
klínky, k podávání

Postup

1

Brambory nastrouhejte (pokud mají pěknou slupku, stačí je vydrbat, jinak oloupejte) na hrubém struhadle do velké mísy. Snažte se při strouhání o co nejdelší vlákna. Posypte 1–2 lžičkami soli. Důkladně promíchejte a nechte 15 minut stát, aby pustily vodu.

2

Brambory slijte, přendejte do čisté utěrky a důkladně vymačkejte nad dřezem. Vraťte směs
do mísy a vmíchejte zbývající sůl, pepř, hořčici, kapary, strouhanku, vejce a žloutek. Promíchejte.

3

Na velké pánvi (26–28 cm) rozehřejte na středním plameni 2 lžíce oleje. Na pánev rozprostřete směs do rovnoměrné vrstvy. Opékejte 6–10 minut, až je placka křupavá
a zlatavá, pak nechte opatrně sklouznout na talíř. Na pánev přilijte a rozpalte zbývající olej
a rösti vraťte neopečenou stranou do pánve a asi 10 minut zvolna opékejte.

4

Zakysanou smetanu smíchejte s nasekanými bylinkami a citronovou kůrou. Vlažné rösti zdobte kopečky ochucené smetany, plátky lososa a snítkami kopru. Rozkrájejte na šest dílů a podávejte s citronem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2023/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2023/1

Apetit magazín

AD
Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr
  • Zajímavosti

Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr

Dubaj je město, které se může pochlubit nekonečnou paletou gastronomických zážitků. V tomto článku se zaměříme na čtyři restaurace, které představují unikátní aspekty dubajské kulinářské scény a nabízejí jedinečné koncepty a hluboké...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč