Jemnému bramborovému pyré dodají batáty nádhernou barvu a lehounce nasládlou chuť. Pokud budete chtít udělat kaši ještě barevnější a zábavnější, použijte fialové batáty!
Suroviny
Postup
1
Brambory a batáty oloupejte a překrájejte na kousky.
2
Uvařte doměkka v osolené vodě a sceďte. Rozmixujte je přímo v hrnci tyčovým mixérem anebo vyšlehejte šlehacími metlami.
3
Postupně přilijte smetanu, přidejte máslo a vytvořte hladké pyré.
4
Dochuťte jej solí a lístky tymiánu.
NĚCO NAVÍC
Pyré můžete připravit také pouze z batátů, v tom případě použijte o trochu méně smetany a počítejte s tím, že pyré bude ještě nasládlejší. Případně místo batátů použít povařený celer.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Božíhodová hostina pro celou rodinu(10 receptů)