Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Brambory s fetou a oreganem

Brambory s fetou a oreganem

5/5 Počet hodnocení: 2
Do hodiny Velmi snadné 2

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1151 kcal
Bílkoviny 36 g
Sacharidy 84 g
Tuky 70 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Lahodné a pikantní brambůrky

Suroviny

nové, neloupané, pečlivě omyté
sůl
na vaření brambor
lze nahradit balkánským sýrem
oregano hrst
olivový olej 2 PL
sůl
pepř

Postup

1

Ve větším hrnci uveďte do varu vodu, osolte ji a vsypte brambory; pokud nejsou zhruba stejně velké, překrájejte je, aby se uvařily za stejnou dobu. Vařte asi dvanáct minut – než je scedíte, raději zkuste, jestli jsou už tak akorát. Pokud jsou uprostřed ještě trochu tvrdé, vypněte vařič a nechte je chvilku dojít v horké vodě.

2

Uvařené brambory posypte rozdrobenou fetou nebo balkánským sýrem a lístky dobromysli. Ochutnejte a případně dosolte a dopepřete.

3

Před podáváním zakápněte olivovým olejem.

Tip Apetitu:
V Řecku se brambory pěstují stejně jako zelenina – jsou zavlažovány. Výsledkem jsou často úplní obři, takže na večeři jich stačí jenom pár. Rády se ovšem rozvařují – proto si dobře pohlídejte dobu vaření. Ani kaše ale není špatná – jestli se vám hlízy převaří, prostě je rozmačkejte s olivovým olejem a posypte fetou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2004/7

Komentáře

08.07.2009 11:53
Přidejte do brambor sušené řecké černé olivy. Jejich výrazná chuť udělá z jídla gurmánský zážitek.
29.08.2007 15:01
Recept se nachází v č. 7/04, str.45

Apetit magazín