Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Brownie Dort

Brownie Dort

Hodnocení receptu
4.2/5 Počet hodnocení: 16
Více než hodinu Snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 7288 kcal
Bílkoviny 102 g
Sacharidy 454 g
Tuky 579 g
Vláknina 34 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

Korpus
vejce 4 ks
tmavá čokoláda 130 g
máslo 130 g
třtinový cukr 150 g
kakao 2 PL
sůl špetka
Krém
máslo 250 g

Postup

1

Korpus:

  • Troubu předehřejeme na 180°C.
  • Žloutky oddělíme od bílků, bílky vyšleháme se špetkou soli v tuhý sníh. Hořkou čokoládu rozpustíme ve vodní lázni (nebo mikrovlnce) a necháme vychladnout.
  • Měkké máslo vyšleháme a cukrem do pěny, přidáme žloutky a dále šleháme, dokud není směs hezky hladká.
  • Dále přidáme mouku a kakaao, na závěr opatrně vmícháme sníh.
  • Formu na dort vymažeme máslem a vysypeme moukou.
  • Těto nalijeme do formy a pečeme 30 minut. Pak snížíme teplotu na 170°C a pečeme 15minut (dokud není korpus upečený, zkoušíme špejlí).
  • Korpus necháme vychladnout 10 minut ve formě a pak ho vyndáme a necháme úplně vychladnout.
2

Krém:

  • Bílou čokoládu rozpustíme na vodní lázni (nebo mikrovlnce) a necháme vychladnout.
  • Změkklé máslo vyšleháme spolu s vychladlou čokoládou v hladký krém. Krém dáme na hodinu do lednice, abys se s ním lépe pracovalo.
3

Korpus třikrát/čtyřikrát (záleží na velikosti formy) prokrojíme, každé patro potřeme tenkou vrstvou krému. Opravdu stačí tenká vrstva. Celý dort potřeme tenkou vrstvou krému a dáme stuhnout na 20minut do lednice.

4

Dort vyndáme z lednice a znovu celý pokryjeme krémem a nazdobíme dle fantazie. Já jsem použila čerstvé maliny a lyofilizované maliny, kyselá chuť malin vytváří s čokoládou skvělou kombianci. Krém z bílé čokolády můžete také snadno obarvit.

Tip: Já jsem pekla dort vyšší o menším průměru.

Apetit magazín