Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Cassoulet s jehněčími kolínky

Cassoulet s jehněčími kolínky

Zatím nehodnoceno
Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 0 kcal
Bílkoviny 0 g
Sacharidy 0 g
Tuky 0 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
Francouzská tradice

Suroviny

  • 60 ml olivového oleje + další na opékání
  • 4 jehněčí kolínka
  • mořská sůl a čerstvě mletý pepř
  • 50 g pancetty či jiné sušené slaniny, na nudličky
  • 2 cibule, nakrájené na plátky
  • 2 stroužky česneku, nakrájené nadrobno
  • 2 lžičky nasekaného rozmarýnu
  • 2 lžíce hustého rajského protlaku (např. Heinz Tomato Paste)
  • 2 bobkové listy
  • 4 snítky tymiánu + 1 lžička nasekaných lístků
  • 250 ml suchého bílého vína
  • 1 litr jehněčího nebo drůbežího vývaru
  • 2 paprikové klobásy, nakrájené na kolečka
  • 400g konzerva bílých fazolí, scezených
  • 1 lžíce másla
  • 70 g rozmixovaného toustového chleba
  • 2 lžíce nasekané hladkolisté petrželky

Postup

1
1 V litinovém kastrolu rozehřejte 2 lžíce oleje. Maso osolte a opepřete a opékejte je po všech stranách dohněda. Pak vyjměte a odložte stranou. Do uvolně- ného kastrolu dejte pancettu a míchejte 3 minuty. Pak přidejte cibuli, česnek a rozmarýn, osolte a opékejte další 3-4 minuty dozlatova. Přidejte protlak, bobkový list, snítky tymiánu a míchejte 1 minutu. Zalijte vínem a vařte, až se odpaří na polovinu. Potom přilijte vývar, přiklopte a mírně duste 2 a 1/2 až 3 hodiny doměkka.

2 Mezitím na troše oleje opečte klobásky. V jiné pánvi na lžíci oleje dozlatova opékejte rozmixovaný chleba, 1 lžičku tymiánových lístků a špetku soli. Z hrnce vyjměte kolínka, z omáčky seberte tuk, zvyšte plamen a omáčku vařte asi 5 minut. Pak stáhněte plamen, přidejte fazole a opečenou klobásu a vařte ještě 10 minut. Dosolte, vraťte maso, prohřejte a vmíchejte petrželku. Podávejte posypané opečenou strouhankou.

Apetit magazín