Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.9/5 Počet hodnocení: 15
Do 20 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2463 kcal
Bílkoviny 68 g
Sacharidy 479 g
Tuky 32 g
Vláknina 11 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Rýže dobře přijme chuť ostatních surovin. Ochucená voňavým zázvorem, výraznou sójovou omáčkou nebo chilli je přímo skvělá!

Suroviny

olivový olej
nebo sezamový
tofu 1 ks
nakrájené na kostky
bio, např. cibule, naťová cibule, mrkev, pórek (bílé a zelené části zvlášť), nakrájené na nudličky
rýže 500 g
natural
kešú 50 g
opražené na suché pánvi
1 PL
zázvorová šťáva nebo i více podle chuti
Na zálivku
sójová omáčka 5 PL
přírodní shoyu nebo tamari
rýžový sirup 3 PL
nebo pšeničný sirup, lze použít i med

Postup

1

Smíchejte ingredience na zálivku. Ve woku rozpalte olej, vložte tofu a 2 minuty opékejte. Přidejte zeleninu včetně bílých částí pórku a za stálého míchání opékejte ještě 3-5 minut tak, aby zelenina zůstala křupavá. Přimíchejte rýži, najemno nakrájené zelené části pórku i zálivku a nechte společně prohřát pod pokličkou. Nakonec přidejte zázvorovou šťávu (oloupaný zázvor nastrouhejte a přes sítko vytlačte šťávu) a kešu. Podle chuti dotáhněte surovinami na zálivku a zázvorovou šťávou.

NĚCO NAVÍC
Sílu zázvoru můžete příště umocnit tím, že kousek oddenku nakrájíte nadrobno a přidáte ho už při opékání zeleniny. Jindy můžete zázvor vypustit a místo něj vyzkoušet rýžový ocet - získáte jemnou kombinaci tří chutí: slané, sladké a kyselé. A dobrota je uzený tempeh místo tofu!

Apetit magazín