Kombinace sladké a ostré chuti se hodí ke zdobení chuťovek na party, k výrazným sýrům a potěší i jako neobvyklý dárek.
Suroviny
Postup
Chilli papričky dejte do mixéru a nasekejte nadrobno. Přisypte kapie a sekejte dál, až je směs rozmixovaná opět nadrobno, ale ne na kaši.
Na mírném plameni rozpusťte cukr v octě – bez míchání. Přidejte chilli směs a přiveďte k varu. Zprudka vařte 10 minut. Vypněte a nechte vychladnout.
Během chladnutí bude džem houstnout. Asi po 40 minutách, kdy jsou paprikové kostičky více či méně rozptýleny v želé, můžete plnit sklenice (případně jednou zlehka promíchejte, aby se kousky ve směsi rozptýlily rovnoměrněji). Zavíčkujte a krátce sterilujte.
S ČÍM SI TO DÁT
Chilli džem doporučujeme podávat třeba se slanými krekry a kozím sýrem.