Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Zatím nehodnoceno
Do 30 minut Pro 4-6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 539 kcal
Bílkoviny 15 g
Sacharidy 80 g
Tuky 16 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
Malé cibulky s voňavým tymiánem a vařené v lahodné šťávě. Báječná příloha.

Suroviny

jarní cibulka 350 g
na nakládání, malé, lze nahradit šalotkami
olivový olej 1 PL
balzamikový ocet 1 PL
vývar zeleninový 60 ml
tymián 5 snítek
čerstvý
jarní cibulka 2 ks
najemno nakrájená

Postup

1
1 Cibulky rozřízněte napůl, oloupejte, odkrojte spodní část tak, aby držela vrstvy cibulek pohromadě.

2 Na pánvi zahřejte olej a osmahněte na něm půlky cibulek (3 až 5 minut), přidejte ocet a cukr. Vařte asi 2 minuty. Přidejte vývar a tymián. Vařte přikryté 5 až 7 minut doměkka a průběžně polévejte šťávou. Přidejte jarní cibulku, promíchejte a podávejte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/6

Apetit magazín