Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Citronové fazolky

Citronové fazolky

Zatím nehodnoceno
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 745 kcal
Bílkoviny 12 g
Sacharidy 51 g
Tuky 50 g
Vláknina 16 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Rychlá a snadná příprava, krásná barva i svěží chuť! Citronové fazolky jsou skvělou oměnou, jak je připravit. Hodí se k rybě i masu, nestratí se ale ani u smaženého květáku nebo zeleninových placičkách. 

Suroviny

fazolky zelené 450 g
čerstvé nebo mražené
česnek 2 stroužky
nadrobno nakrájený (1–2 podle chuti)
nasekané nahrubo
sušené brusinky 1 hrst
sůl
pepř
čerstvě mletý
šťáva a kůra

Postup

1

Fazolky krátce povařte ve vroucí vodě nebo v páře, aby změkly. Pak je slijte a zchlaďte ledovou vodou, aby si zachovaly barvu a křupavost.

2

Mezitím rozpusťte v pánvi máslo, přidejte česnek a nechte ho zesklovatět, vmíchejte ořechy a opražte je, přidejte brusinky a citronovou šťávu. Osolte a opepřete dle chuti. Nakonec vmíchejte fazolky a citronovou kůru. Podávejte.

K ČEMU SE HODÍ
Tyhle fazolky budou skvělé ke zvěřinovým medailonkům, ale i k prorostlému steaku z vepřové krkovice, ať už ho děláte na pánvi, nebo na grilu.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/6

Apetit magazín

KVÍZ: Jak dobře se vyznáte v retro sladkostech?
  • Kvízy

KVÍZ: Jak dobře se vyznáte v retro sladkostech?

Ne vše staré je špatné, což jistě platí o retro sladkostech. Některé z nich přežily obě války, minulý režim i jeho pád a pár z nich dokonce vstoupilo do nového tisíciletí, jiné jsou již jen mlhavou vzpomínkou, kterou si naše paměť...