Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Citrónový cheesecake s lotuskami a tvarohem

Citrónový cheesecake s lotuskami a tvarohem

Hodnocení receptu
4/5 Počet hodnocení: 21
Více než hodinu Snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5385 kcal
Bílkoviny 119 g
Sacharidy 329 g
Tuky 402 g
Vláknina 20 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

NA KORPUS
sušenky 250 g
Lotus
máslo 100 g
rozpuštěné
CITRONOVÝ KRÉM
vejce 2 ks
NÁPLŇ
tvaroh 250 g
tučného typu
sůl špetka

Postup

1

Korpus:
Rozemleté sušenky smícháme s rozpuštěným máslem. Dáme do dortové formy a uložíme do lednice.

2

Citrónový krém:
V hrnci rozšleháme vejce + cukr + citrónovou šťávu. Na mírném ohni přivedeme za stálého míchání k varu. Vaříme, dokud nebude konzistence jako pudink. Stáhneme z plotny, přidáme máslo, zakryjeme potravinářskou fólií a odložíme do lednice.

3

Náplň:

  • Do misky dáme citrónovou š'távu, přidáme želatinu a necháme nabobtnat. Počkáme cca 5 minut, pak směs rozpustíme v mikrovlnce (30-60 sekund), zamícháme a dáme stranou.
  • Ve velké míse ušleháme sýr Philadelphia, mascarpone, tvaroh, Lučinu, cukr a špetku soli. Přidáme smetanu a opět vyšleháme. Přidáme směs se želatinou, asi 3/4 citrónového krému z lednice a znovu prošleháme.
  • Nalijeme na korpus a ozdobíme zbylým citrónovým krémem. 
  • Necháme vychladit alespoň 6-8 hodin, ideálně přes noc.
Autor: Grygarkova

Apetit magazín