Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Čokoládovo-pomerančový dort

Čokoládovo-pomerančový dort

Hodnocení receptu
4.8/5 Počet hodnocení: 70
Více než hodinu Snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5555 kcal
Bílkoviny 170 g
Sacharidy 426 g
Tuky 339 g
Vláknina 48 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

Čokoládový korpus
máslo 175 g
změklé
vejce 3 ks
kypřicí prášek do pečiva ¼ ČL
kakao 25 g
Pomerančový korpus
změklé + trochu na formu
vejce 6 ks
kypřicí prášek do pečiva 1 ČL
Krém
Na ozdob
malinový sirup
jedlé květy

Postup

1

Čokoládový korpus:
Troubu předehřejte na 180°C (horkovzdušnou na 160°C). Dortovou formu ve tvaru kruhu o průměru 12 cm vymažte a dno vyložte pečícím papírem.

2

V míse našlehejte máslo s cukrem do lehkého krému. Postupně zašlehávejte vejce s mlékem střídavě s moukou a kakaem.Důkladně promíchejte, aby všechny přísady byly dobře spojeny.

3

Těsto přelijte do formy a uhlaďte povrch.

4

Pečte 35-40 minut, vyndejte z trouby, nechte asi 5 minut chladnout ve formě a pak umístěte na mřížku k uplnému vychladnutí.

5

Pomerančový korpus:
Troubu předehřejte na 160 °C. Formy (12 a 20 cm) vymažte máslem a dna vyložte pečicím papírem.

6

Vejce s cukrem šlehejte 8–10 minut ručním mixérem. Směs musí být lepivá a lesklá. 

7

Přidejte máslo, pomerančovou kůru, promíchejte, přidejte mouku a prášek do pečiva a spojte.

8

Přendejte do pečicích forem. Pečte 30–40 minut.

9

Z korpusu o průměru 20 cm vykrájíme 3 kolečka o průměru 7 cm.

10

Krém, natírání ,zdobení:
Krém si připravíte tak, že smícháte všechny přísady na krém a vyšleháte je do hladka ručním mixérem.

11

Poté stejně velké korpusy dejte na sebe a spojte krémem a ganachí. Potřete krémem. Malé patro dejte na velké a můžete ozdobit sirupem, ganachí, jahodami, malinami a kytkami.

Autor: Emma

Apetit magazín

KVÍZ: Jak dobře se vyznáte v retro sladkostech?
  • Kvízy

KVÍZ: Jak dobře se vyznáte v retro sladkostech?

Ne vše staré je špatné, což jistě platí o retro sladkostech. Některé z nich přežily obě války, minulý režim i jeho pád a pár z nich dokonce vstoupilo do nového tisíciletí, jiné jsou již jen mlhavou vzpomínkou, kterou si naše paměť...