Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Daniny rohlíčky Touha
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3.6/5 Počet hodnocení: 132
Do hodiny Velmi snadné Na 1 plech

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5655 kcal
Bílkoviny 151 g
Sacharidy 426 g
Tuky 367 g
Vláknina 14 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

„Rohlíčky od mojí maminky si stejně jako já zamilovaly i moje dcery a přátelé, a tak těsně před Vánocemi pořád dokola diktuju někomu do telefonu recept. Rohlíčky Touha jsou totiž ideální pro ty, kdo nestíhají – nepotřebují rozležet, takže je stačí napéct třeba až den před Štědrým dnem,“ prozrazuje redaktorka Dana Obermajerová.

Suroviny

máslo 140 g
změklé
prosátý
mleté
mouka pšeničná hrubá 70 g
+ na vysypání plechu
tuk
na vymazání plechu
Na polevu

Postup

1

Troubu předehřejte na 170°C. V míse důkladně utřete máslo, cukr a žloutek do husté bílé pěny. Z bílků ušlehejte tuhý sníh. Do žloutkové hmoty přidejte 140g mletých ořechů, hrubou mouku a zlehka vmíchejte sníh. Těsto rovnoměrně rozetřete na vymazaný a vysypaný plech s nízkým okrajem a uhlaďte ho stěrkou. Pečte, až těsto pěkně zrůžoví a okraje začnou zlátnout; trvá to 10–15 minut. Pozor, ať se těsto nepřepeče, nesmí být hnědé, úplně propečené.

2

Mezitím připravte polevu. Utřete žloutky s oběma cukry až úplně zbělají (je-li poleva příliš hustá, kápněte do ní malinko vody). Ihned po vyndání plechu z trouby rozetřete na horké těsto polevu a posypte ho zbylými ořechy. Nechte na plechu úplně vychladnout a pak vykrajujte vypichovacím kolečkem nebo malou skleničkou s ostrým okrajem (o průměru asi 3cm) rohlíčky.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/12

Apetit magazín