Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Dokonalý domácí hamburger
ZDROJ: Apetitonline.cz
sdílet:
Datum uveřejnění: 15.08.2013 00:05
4.2/5 Počet hodnocení: 734
Do 30 minut Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5762 kcal
Bílkoviny 378 g
Sacharidy 246 g
Tuky 359 g
Vláknina 14 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Co musí obsahovat dokonalý burger? Nesmí chybět kyprá bulka, která je natolik pevná, aby udržela všechnu potřebnou oblohu, ale zároveň nadýchaná a měkká, placka šťavnatého hovězího, roztékající se sýr, majonéza a... Víte co? Rovnou vám prozradíme celý recept!

Suroviny

Na burger
cibule ½ ks
nakrájená nadrobno
česnek ½ stroužku
drcený
petrželka 1 PL
hladkolistá, nasekaná
hořčice dijonská ½ ČL
worcesterská omáčka 2 ČL
sůl
pepř
čerstvě mletý
olivový olej 1 PL
na potření
Na BBQ omáčku
olivový olej 1 PL
nakrájená nadrobno
česnek 2 stroužky
nakrájený nadrobno
chilli sušené 1 špetka
třtinový cukr muscovado tmavý 80 g
jablečný ocet 2 PL
worcesterská omáčka 2 PL
sůl
podle potřeby
Na dokončení
nejlépe domácí
čedar 4 plátky
nakrájené na plátky
majonéza 2 PL
hořčice dijonská 2 ČL
na plátky, může být červená
hlávkový salát
nebo římský, rozdělený na listy

Postup

1

Dejte všechny přísady na burger do mísy, osolte, opepřete a promíchejte. Vytvarujte 4 placky, do každé udělejte uprostřed mírnou prohlubeň. Ta zaručí, že se burger uprostřed během opékání nevyboulí a nebude uprostřed příliš silný. Odložte maso do lednice a mezitím připravte barbecue omáčku.

2

V rendlíku na lžíci olivového oleje opékejte cibuli a česnek spolu se špetkou drcené chilli papričky asi 3 minuty dosklovita. 

3

Přidejte konzervu krájených rajčat, tmavý třtinový cukr, jablečný ocet, worcesterskou omáčku a rajčatový protlak a nechte na nízkém plameni bublat asi 30 minut do zhoustnutí.

4

Rozmixujte, případně dosolte a nechte BBQ omáčku vychladnout.

5

Rozehřejte gril nebo grilovací pánev. Burgery potřete tence olejem a grilujte asi 4 minuty po každé straně, až budou pěkně dohněda opečené a stále ještě růžové uprostřed. Na poslední minutu na ně položte plátky sýra, aby se roztekly.

6

Hamburgerové bulky podélně rozpulte a řezné strany opečte. Smíchejte majonézu s hořčicí a potřete jí spodní část opečené bulky. Pak na ni položte list salátu a maso. Ozdobte okurkami a cibulí a pokapejte barbecue omáčkou. Přiklopte a pusťte se do jídla!

TIPY & TRIKY

  • Doporučujeme použít zadní hovězí a maso pomlít nahrubo – burger se tak během přípravy nerozpadne.
  • Použijte maso s 20 % tuku, bude šťavnatější.
  • Místo syrové cibule můžete do hamburgeru použít nakládanou červenou cibuli. Výborné jsou i smažené cibulové kroužky.
  • Hamburger podávejte s pivem. Hodit se budou papírové ubrousky.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2012/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2012/7

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč