Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.3/5 Počet hodnocení: 51
Do 20 minut Velmi snadné Na 1 plech

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1860 kcal
Bílkoviny 39 g
Sacharidy 198 g
Tuky 97 g
Vláknina 27 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Nebudeme lhát – totožné s originálem nejsou. Podle nás jsou mnohem lepší – máslové a skrznaskrz skořicové. Snesou máčení v mléku, aniž by se ihned rozmočily, ale můžete je klidně ujídat i jen tak, jako sušenky.

Suroviny

mouka špaldová celozrnná hladká 60 g
jemně mletá, špaldová nebo pšeničná
mletá
studené, na kostičky
rostlinný olej 40 g
Na dokončení
vejce 1 ks
rozšlehané s 1 lžičkou mléka
hnědý cukr 2 PL
jemný
skořice ½ ČL
mletá

Postup

1

Smíchejte pšeničnou a celozrnnou mouku a skořici, přidejte cukr, máslo a olej. Zpracujte prsty na drobenku, následně zapracujte jogurt a uhněťte hladké těsto. Těsto zabalte do fólie a vložte na půl hodiny do chladu – bude se tak lépe válet.

2

Předehřejte troubu na 180°C. Těsto rozválejte přímo na pečicím papíře na co nejtenčí placku, aby byly skořicové čtverečky opravdu křupavé, a přeneste ji na plech. Plát těsta potřete rozšlehaným vejcem s mlékem. Posypte rovnoměrně hnědým cukrem smíchaným se skořicí. Pomocí rádélka nakrájejte těsto na pravidelné čtverečky. Pokud chcete, můžete každý čtvereček propíchnout ve středu vidličkou. Vložte do trouby a pečte 10–12 minut, dokud nejsou čtverečky zlaté.

3

Nechte zcela vychladnout. Skladujte ve vzduchotěsné nádobě, kde vydrží zhruba deset dnů.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/9

Apetit magazín