Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Dort Pupp
ZDROJ: unsplash.com
sdílet:
4.5/5 Počet hodnocení: 14
Více než hodinu Snadné 16 kousků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 6248 kcal
Bílkoviny 148 g
Sacharidy 518 g
Tuky 356 g
Vláknina 56 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Exkluzivní recept Mistra cukráře Ladislava Blažka.

Suroviny

vejce 9 ks
kokos 200 g
pražený
máslo 150 g
krystalový cukr 200 g
kypřicí prášek do pečiva špetka
Becherovka
meruňkový džem 120 g

Postup

1

Tuk vyšleháme s moučkovým cukrem a žloutky, bílky vyšleháme s cukrem krystal.

2

Do mouky přidáme kypřicí prášek, pomerančovou kůru, kokos a všechno spojíme v těsto. Tím naplníme vymazanou a vysypanou dortovou formu a pečeme 40 minut při teplotě 180–190 ˚C.

3

Korpus necháme vychladnout, rozkrojíme ho na tři díly, pokropíme Becherovkou a slepíme džemem.

4

Po zatuhnutí poléváme čokoládovou polevou a zdobíme filigránem se znakem Grandhotelu Pupp.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/5

Komentáře

22.01.2010 15:45
Prosím, jsou ingredience uvedeny správně? Opravdu patří 750g másla + 750 g margarinu? Celkem kilo a půl tuků....?
22.01.2010 20:03
V recepte na tortu máte pravdepodobne chybne uvedenú gramáž na maslo a tuk. (2x750g ???) Nemá to byť náhodou 2x75g ??

Apetit magazín

KVÍZ: Jak dobře se vyznáte v retro sladkostech?
  • Kvízy

KVÍZ: Jak dobře se vyznáte v retro sladkostech?

Ne vše staré je špatné, což jistě platí o retro sladkostech. Některé z nich přežily obě války, minulý režim i jeho pád a pár z nich dokonce vstoupilo do nového tisíciletí, jiné jsou již jen mlhavou vzpomínkou, kterou si naše paměť...