Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Dort s nadýchaným krémem a dýňovou marmeládou

Dort s nadýchaným krémem a dýňovou marmeládou

Hodnocení receptu
4.2/5 Počet hodnocení: 5
Více než hodinu Snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 7075 kcal
Bílkoviny 178 g
Sacharidy 606 g
Tuky 430 g
Vláknina 11 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

Těsto na korpus
vejce 9 ks
voda 4,5 PL
horká
rostlinný olej 150 ml
kypřicí prášek do pečiva 1,5 bal
Krém
ricotta 1 bal
mléko 300 ml
pudink 1 bal
vanilkový
cukr 3 PL
Zdobení
marmeláda
dýňová

Postup

1

Korpus:
Z bílků vyšleháme sníh. V druhé nádobě ušleháme žloutky s cukrem, poté přidáme horkou vodu, olej a postupně přidáváme mouku smíchanou s práškem do pečiva. Když docílíme hladkého těsta, opatrně vmícháme sníh. Formu na korpus pečlivě vyložíme pečícím papírem. Pečeme ve vyhřáté horkovzdušné troubě na 175°C cca 35 min.

2

Krém:
Uvaříme a necháme vychladnout 1 vanilkový puding v 300ml mléka s cukrem. Smetanu vyšleháme v hustou šlehačku a smícháme s pudingem, mascarpone a ricottou.

3

Zdobení:
Vychladlý dort 2x rozkrojíme na 3 přibližně stejné díly, v místech řezu potřeme nejprve marmeládou kterou podle hustoty můžeme naředit rumem a poté potřeme připraveným krémem. Do malého hrnce dáme smetanu a nalámanou čokoládu, jen opravdu lehce zahřejeme, tak aby se čokoláda začala rozpouštět. Mícháme, dokud se čokoláda zcela nerozpustí a nespojí se smetanou. Měli bychom získat takovou hustotu, aby se ještě vlažná dobře rozlévala, ale zároveň během chladnutí houstla. To můžeme dokorigovat přidáním čokolády, nebo smetany.

4

Dort ještě vlažnou čokoládou pomalu poléváme, tak abychom ho celý pokryli.

Autor: IvoB

Apetit magazín