Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Dort zastudena

Dort zastudena

4.1/5 Počet hodnocení: 19
Do 20 minut Velmi snadné Na 12 řezů

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 467 kcal
Bílkoviny 3 g
Sacharidy 5 g
Tuky 50 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Od paní Blanky Nitschové z Prahy jsme dostali recept na dort zastudena HRC-DRC. Jeho přípravu zvládne i malé dítě. Když přijde neohlášená návštěva, můžete ho servírovat do deseti minut.

Suroviny

2 ks
kompot malé, jeden celý včetně šťávy, z druhého jen slité mandarinky
215 g
1 bal
vanilkový pudinkový prášek bez vaření např. Dr. Oetker
na ozdobu, nemusí být
světlá, nemusí být

Postup

1

1 Do nádoby s víkem (může posloužit i vymytá větší sklenice od okurek) vlijte kompoty společně se smetanou a navrch nasypte pudinkový prášek. Uzavřete a důkladně protřepávejte tak, aby v nádobě vznikl hustý krém.

2 Dortový korpus dvakrát podélně rozkrojte - měli byste získat tři tenké placky. Všechny potřete krémem a naskládejte na sebe.

3 Dort můžete ozdobit plátky čerstvých mandarinek a potáhnout je želatinou připravenou podle návodu na obalu. Pokud máte časovou rezervu, dejte dort chladit do lednice - ideálně na dvě hodiny.

Komentáře

16.02.2010 21:12
Ďábelsky rychlé, božsky dobré. Také ho dělávám a nejen s mandarinkami.
16.02.2010 07:11
Znám a dělám často, je super, kupuji korpus v Penny marketu je slabší a nedá se překrojit, ale stačí. Na1 kompot + 1 šlehačku + 1 pudink akorát. A hlavně je to za 5 minut rychlé a dobré, když náhodou přijde nečekaná návštěva. Mandarinky a trvanlivou šlehačku máme stále doma a pudink kupuji když je v akci do zásoby.

Apetit magazín