Červená řepa rozděluje lidi na ty, kteří ji milují, a na ty, co se jí ani nedotknou. Někdy ale přece jen existuje možnost, že dotyční z druhé skupiny prostě jenom neochutnali ten správný pokrm, třeba skvělé dušené hovězí s řepou.
Suroviny
Postup
Na středním ohni rozpalte v hrnci či kastrolu olej a opečte na něm slaninu tak, aby pustila tuk, pak slaninu vyberte děrovanou sběračkou na talíř.
Na tuku opečte maso ze všech stran dohněda, potom ho vyjměte a odložte na talíř ke slanině, v tuku opečte cibuli dosklovita. Přidejte česnek, opečte jej a přidejte řepu, mrkev a tymián. Osolte, opepřete a za občasného míchání opékejte dalších 5 minut.
Vmíchejte rajský protlak, zalijte vše červeným vínem, nechte krátce odpařit, vlijte vývar, přidejte bobkové listy a opečené maso se slaninou, přiklopte a duste na mírném ohni cca 1,5–2 hodiny doměkka. (Podle potřeby dolévejte vodu či vývar, ke konci můžete odklopit.)
Podávejte ozdobené lístky tymiánu, popřípadě růžovým pepřem.