Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Dušičkové pusinky
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.6/5 Počet hodnocení: 33
Více než hodinu Velmi snadné Na 4 plechy

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1620 kcal
Bílkoviny 55 g
Sacharidy 343 g
Tuky 0 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Leckdo by řekl, že pusinky jsou nuda, ale když k nim pustíte děti, během chvilky máte armádu vtipných duchů a dušiček.

Suroviny

ze středně velkých vajec, o pokojové teplotě
sůl 1 špetka
vanilkový extrakt ½ ČL
černá gelová barva či černý cukrářský fix (koupíte např. na www.fialapraha.cz)

Postup

1

Troubu předehřejte na 160 °C a plech vyložte pečicím papírem.

2

Do mísy od robotu vyklepněte bílky, přidejte špetku soli a na střední rychlost nechte šlehat. Jakmile se začne tvořit sníh, vsypte půl dávky cukru a šlehejte dál.

3

Potom nadvakrát postupně zašlehejte zbytek cukru a vanilkový extrakt. Zvyšte pohon na maximum a vyčkejte pár minut, než se vytvoří pevný lesklý a jemný sníh bez znatelných krupiček.

4

Sníh přendejte do jednorázového sáčku s hladkou cukrářskou špičkou o průměru 9 mm. Na plech stříkejte jednotlivé pusinky: zatlačte na pytlík, nastříkněte bochánek, přestaňte tlačit a rychle odtáhněte – získáte tak krásné špičky.

5

Plechy vložte do trouby, teplotu snižte na 120 °C a pečte cca 1 hodinu. Během pečení nebo spíš sušení zkuste 3–4x otevřít na krátkou chvilku troubu. Vypustíte tak přebytečnou vlhkost a pusinky nebudou praskat. Pusinky jsou hotové, když jdou snadno odlepit od podložky. Nechte je vychladnout v pootevřené troubě. 

6

Zdobit je můžete hned nebo později. Uložte do vzduchotěsné nádoby a skladujte při pokojové teplotě.

NĚCO NAVÍC
Inspiraci na tyto strašidelné pusinky máme od Stáni Mutlové. Na podzim 2014 vydala kuchařku Sladké bary.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/11

Apetit magazín

KVÍZ: Jak dobře se vyznáte v retro sladkostech?
  • Kvízy

KVÍZ: Jak dobře se vyznáte v retro sladkostech?

Ne vše staré je špatné, což jistě platí o retro sladkostech. Některé z nich přežily obě války, minulý režim i jeho pád a pár z nich dokonce vstoupilo do nového tisíciletí, jiné jsou již jen mlhavou vzpomínkou, kterou si naše paměť...